Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Ongeneeslijk Religieus (Lochem)

28/09/2018 @ 19:30 - 21:30

€10

Nooit eerder waren er zoveel mensen op de wereld die zeiden: God bestaat niet. Maar tegenwoordig is het een vanzelfsprekendheid in de westerse cultuur. Sterker nog: er zijn allerlei theorieën die verklaren dat religie op een dag geheel zal verdwijnen. Onder invloed van de wetenschap
bijvoorbeeld. Filosofen hebben zich hier ook mee beziggehouden. Sinds de filosoof Nietzsche spreken we van de tijd ‘na de dood van God’.

En tegelijk wil religie toch maar niet verdwijnen. In de politiek speelt religie een steeds grotere rol, in de samenleving blijven we ermee geconfronteerd en romanschrijvers raken er (nog steeds) niet over uitgeschreven. Hoe kan dat? Zijn mensen ongeneeslijk religieus?

Filosoof en theoloog Gerko Tempelman denkt van wel. Zelf groeide hij op in een streng gereformeerde zuil. Toen hij filosofie ging studeren, ging God dood. Maar ondertussen bleef hij ongeneeslijk religieus. En net nu God was doodverklaard, lijkt hij bezig te zijn aan een come-back. Waar? In de filosofie. Atheïstische filosofen die zich vaker bezighouden met de bijbel. Gerko wil er meer van weten. Hij schrijft er momenteel een boek over en neemt u alvast mee in zijn denken. Op een zoektocht naar ons ongeneeslijk-religieus-zijn.

Gegevens

Datum:
28/09/2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
http://www.filosofiecafelochem.nl/

Locatie

Café Restaurant Scholten
Bierstraat 4
Lochem, Netherlands