Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Vertrouwen (Amstelveen)

05/10/2018 @ 19:30 - 21:30

trauma van het bestaan

Fake News! Post-truth! Alternative Facts! De polarisatie heerst. Je hoort het overal. Is onze samenleving nog wel een samen-leven? Kijken we nog naar elkaar om? Of is de ander vooral iemand om bang voor te zijn?Filosoof en theoloog Gerko Tempelman laat je zien wat iedereen vergeten is: onze samenleving barst van het vertrouwen. Alleen herkennen we dat niet meer. Zonde. We voelen ons angstiger dan we zijn. Natuurlijk staan we stil bij hoe dat komt. Maar bovenal blijkt dat we er nog niet genoeg van hebben, van dat vertrouwen. Het kan altijd meer. En dat is een typisch, filosofisch én theologisch kenmerk van vertrouwen: je kunt altijd meer gebruiken. En daar ligt de basis voor hoop. Op een goede toekomst. Denk met ons mee, en verras je zelf!

iMove is de naam van een nieuwe beweging die de Stadshartkerk Amstelveen is opgestart. Een beweging waarin inspirerende events met verrassende sprekers en nieuwe perspectieven centraal staan. Onderbouwd met inzichten uit filosofie, sociologie, politiek, wetenschap, religie en gelardeerd met persoonlijke verhalen. Toegankelijk, laagdrempelig en food for thought. Je krijgt nieuwe inzichten en gaat daarnaast op een ongedwongen manier in gesprek met andere aanwezigen. Waarbij onze stelling is dat je altijd weggaat met minimaal 1 nieuw inzicht en 1 praktische toepassing waar je morgen direct mee aan de slag kunt.

Georganiseerd door een kerk? Ja, inderdaad! Ons doel? iets goeds doen voor mede-Amstelveners die op zoek zijn naar zingeving, verbinding en verdieping. Tijdens de events is het christelijk geloof één van de invalshoeken waar vanuit wij het centrale thema belichten.

Gegevens

Datum:
05/10/2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.stadshartkerk.nl/imove/

Locatie

de amsteltuin
langs de akker 5
amstelveen, Netherlands

Organisator

imove
E-mail:
ewoud@stadshartkerk.nl