over 

Gerko

over Gerko

Gerko Tempelman over Gerko

OVER GERKO


‘Filosofie is de saus die alles beter doet smaken’, stelt out-of-the-box denker Gerko Tempelman. Als stand-up filosoof weet hij steeds met verrassende perspectieven te komen op de meest uiteenlopende onderwerpen. Zelf omschrijft Gerko zijn bijdrage als een ‘nieuwbollig verhaal dat opfrist en inspireert’.

Want natuurlijk willen mensen geïnspireerd worden, maar het is knap lastig om zulke inspiratie goed te organiseren. Er is meer dan genoeg vakliteratuur en het internet staat vol met wijze raad. Nee, om een verschil te maken, moet je out-of-the-box denken, vindt Gerko. En de filosofie is daar een perfecte tool voor.

Profiel


Woonplaats: Amsterdam

Leeftijd: 31

Gezin: getrouwd, 2 kinderen


SOcials

Want iedereen kan denken en dus kan iedereen filosoferen. Of je nou vakinhoudelijke kennis hebt of niet. Scherpe ideeën uit het verleden, zo blijkt vaak, brengen een fris perspectief voor de uitdagingen van de toekomst. Nieuwbollig dus. En zo is filosofie de smaakmaker voor elk onderwerp, de gangmaker op verschillende soorten feestjes.


En soms is de filosofie een koevoet: het breekt het gesprek open. Vaak weten we allang wat goede vragen zijn - maar hoe kom je bij antwoorden? Gerko confronteert je met ideeën die zo onverwachts zijn, dat je er simpelweg nog nooit over hebt nagedacht. Of waar je het direct hartgrondig mee oneens bent. Want dan ga je nadenken. Zo kom je uit bij je eigen antwoorden. En leer je een collega waar je al lang mee samenwerkt eens anders kennen.

CURSUS PROMO:

Daarom is Gerko een geliefd spreker. Als ijsbreker aan het begin van een vol programma. Als lunch-dip-bestrijder, of als breekijzer bij een vastgelopen gesprek. Je reinste hersengymnastiek. Een aanjager voor creatieve invallen. Gegarandeerd gaan mensen naar huis met een nieuwe smaak in de mond.


Koevoet of niet, het wordt nooit ongezellig bij Gerko’s lezingen. Door zijn innemende en zelfkritische manier van spreken, weet hij de zaal op een activerende manier mee te krijgen. Gerko geeft geen lezing, hij vertelt, hardop denkend, een verhaal.


En zo ontstaat een gezamenlijke denkreis waarbij wordt gelachen, gediscussieerd, nagedacht en verwonderd. Allemaal op het puntje van de stoel. 

FRAGMENT ONGENEESLIJK RELIGIEUS

Gerko’s onconventionele manier van werken blijkt uit verschillende van zijn projecten. Hij richtte in Nederland de Death Cafés op (gesprekken over de dood rond de koffietafel), de kerk voor atheïsten (en agnosten en de rest) en hij bedacht een project waarbij drie dominees een avond achter de ramen op de wallen stonden. In zijn boek Ongeneeslijk Religieus legt hij zichzelf én anderen ongenadig op de pijnbank.

WAAROM GERKO ONGENEESLIJK RELIGIEUS IS

contact


Neem vrijblijvend contact op met Gerko.

phone

telefoon

06 504 605 13

envelope-o

email

info@gerkotempelman.nl

ook te boeken via