"Wij zijn allemaal ongeneeslijk religieus"

Ongeneeslijk Religieus - het boek

Verschijnt: 13 november 2018

In "Ongeneeslijk religieus' neemt filosoof en theoloog Gerko Tempelman zichzelf onder de loep. Want zijn persoonlijke verhaal is precies het verhaal van God en de moderne tijd. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. Een wederopstanding, zo je wilt, maar dan verzonnen door atheïstische filosofen. Gerko Tempelman wil er het fijne van weten. Om te zien of je er iets mee kunt, als je ongeneeslijk religieus bent. Een toegankelijk geschreven boek over een actueel onderwerp, vol met persoonlijke ervaringen en verfrissende gedachtenkronkels.

ongeneeslijk religieus

Gerko over ongeneeslijk-religieus-zijn

Opgegroeid in de gereformeerde zuil, verloor hij zijn geloof tijdens zijn studie, net als de westerse mens van de afgelopen eeuwen. Maar pas toen ontdekte hij dat hij ongeneeslijk religieus was. Want religie is allesbehalve weg. 

8 boeken om te beginnen met filosofie

8 boeken om te beginnen met filosofie

De mooiste (en toegankelijkste) filosofieboeken die ik las op een rijtje.

Laat hieronder je naam en mailadres achter en ik stuur je de lijst direct toe. Je voornaam gebruik ik om je aan te speken :-)

Gerko Tempelman

Ik respecteer jouw privacy. Lees hier mijn privacyverklaring.


Gerko Tempelman

Boek of vraag mij

Heb je een vraag of wil je me uitnodigen voor een lezing? Neem hier contact met mij op.

    Vraag

    Emailadres

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.