Filosofie en islam

Filosofie en islam

Gerko Tempelman filosofie en islam

filosofie en islam


Promotievideo voor de video-cursus filosofie en islam (zie hieronder)

Religie is terug van weggeweest. De meest zichtbare variant kennen we ook: de islam. 


In de vorige eeuw dacht men dat godsdiensten zouden gaan verdwijnen. Maar dat idee werd definitief de das om werd gedaan op 11 september 2001. De aanslagen op de Twin Towers lieten zien dat religie niet weg was. Sterker nog: religie is terug. 


En dus staat de scheiding van kerk en staat onder druk. Want die bestaat in culturen niet. 


Reden genoeg om je te verdiepen in de islam. Ik heb het op verschillende manieren gedaan, en hieronder kun je daarover meer informatie vinden. Klik eens door op onderstaande pagina's:

De (live) cursus


Gerko gaf deze cursus zo'n 35 keer aan meer dan 1000 mensen.


Klik hieronder als je meer wilt weten over wat de cursus inhoudt, over het organiseren van deze cursus en enkele videofragmenten.

filosofie en islam

De videocursus 


De cursus is ook online te volgen. Bekijk hiernaast een voorbeeldfilmpje, of klik voor meer informatie over de online cursus op de knop hieronder.

Het e-book


Gerko schreef een e-book over de geschiedenis van wetenschap in het Arabische Rijk. Het bevat vele filmpjes, plaatjes, kaarten en meer en is te lezen op elke tablet. Ook is er een versie voor de e-readers van KOBO en Kindle.


e-book filosofie en islam

blogs over filosofie en islam


De Islamitische denker die de wetenschap onderuit haalde
Al-Ghazali was een islamitische denker die de wetenschap zo'n mokerslag toediende dat-ie 'm tot op de dag van vandaag nauwelijks te boven is gekomen.
Filosofie en islam
1000 jaar geleden. Het Arabische Rijk en de islam waren dominant. Er was wetenschap, filosofie en tolerantie. Daar hoor je tegenwoordig nooit meer over.
Wetenschap en islam: hoe groeiden ze uit elkaar?
De wetenschappelijke bloei van het Arabische Rijk van de middeleeuwen nam ook weer af. Daar zijn allerlei redenen voor, dit blog analyseert er eentje.

contact


Neem vrijblijvend contact op met Gerko.

phone

telefoon

06 504 605 13

envelope-o

email

info@gerkotempelman.nl

ook te boeken via