Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: kinderen krijgen (Amsterdam)

07/11/2019 @ 19:30 - 21:30

€30
kinderen krijgen

“Mijn oma heeft zich nooit afgevraagd of ze kinderen zou willen. Ik wel. Er zijn meer verschillen tussen mijn oma en mij. Bijna allemaal hebben ze te maken met het hoofdverschil: voor mij is alles een keuze. Wel kinderen, geen kinderen. Voor m’n 30e of erna. Meer dan één of minder dan vier. Nu of morgen. Woonwijk of appartement. Stad of platteland. Zoveel keuzes, dat je er gestoord van wordt. Was ik maar m’n oma, denk ik wel eens.”

Aldus Gerko Tempelman, filosoof en docent bij de Volksuniversiteit. En sinds kort vader. Daar wil hij iets over vertellen. Want Gerko ontdekte dat, ondanks de moeilijkheid van de keuze om wel of geen kinderen te willen, er best wel wat zinnigs te zeggen valt over kinderen krijgen. Niet: ​je krijgt er zoveel voor terug​. Dat is namelijk niet zo (vindt Gerko). Wel over ​hoe je keuzes maakt​. En wat daarbij belangrijk is om voor ogen te houden (je relatie bijvoorbeeld). Plus: dat kiezen voor kinderen niet hetzelfde is als kiezen voor een vakantiebestemming, filosofisch gezien. Om deze reden: sommige dingen kun je niet rationeel besluiten.

Na deze avond zijn de keuzes er nog steeds. En ze zijn nog even moeilijk. Maar na deze avond kun je al die keuzes wel iets beter te lijf gaan. Doordat je een eerlijk, ongepolijst verhaal hebt aangehoord van een stuntelende vader, aangevuld met een paar verrassende filosofische inzichten en een gezonde dosis humor. Kortom, je hebt er een keuze bij: schrijf je je in of niet? Maar deze keuze is vast snel gemaakt