Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studieavonden Ongeneeslijk Religieus (Utrecht)

04/12/2019 @ 20:00 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

ongeneeslijk religieus

Er is geen ontkomen meer aan: religie is terug in het publieke domein. Hoe is dat gebeurd? Het is tijd voor een frisse, filosofische blik op deze materie.

Filosoof en theoloog Gerko Tempelman, kent beide werelden en schreef er het boek Ongeneeslijk Religieus over. Tijdens deze avond gaan we, aan de hand van persoonlijke verhalen, ideeëngeschiedenis en filosofie, op zoek naar een verklaring voor de verwarrende ‘ongeneeslijk religiositeit’ van onze wereld.

Over het leerhuis Johannescentrum

‘Wie zichzelf geen grote vragen stelt leeft zomaar, omdat hij er nu eenmaal is. En volgens mij houdt geen mens dat een leven lang vol. Vroeg of laat zal iedereen willen weten of zijn bestaan zin heeft of niet.’ Evenals vorig jaar geeft dit citaat van de filosoof Jan Drost ook nu weer de overkoepelende thematiek van de leerhuisavonden goed weer. Niet dat er op ‘grote vragen’ eenduidig antwoorden te geven zijn. De bril waardoor we ernaar kijken, bepaalt onze blikrichting en kleurt ons denken, geloven en voelen. Dat geldt voor theologen en filosofen, voor de traditie waar we uit willen leven. Vandaar: Zo zou het kunnen: geloven, denken, geïnspireerd worden.

Gegevens

Datum:
04/12/2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
http://wp.johannescentrum.nl/

Locatie

Johannescentrum Utrecht
Moezeldreef 400
Utrecht, Netherlands
+ Google Maps