Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online cursus beginnen met filosofie

11/11/2020 @ 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 19:30 on woensdag, happening 6 times

Gerko Tempelman over Gerko

12 denkers in 6 bijeenkomsten
Geef maar toe, je hebt het altijd gewild: beginnen met filosofie. Maar het klinkt zo hoogdravend, en waarschijnlijk is het veels te moeilijk. Onzin. Beginnen met filosofie kan heel makkelijk met deze cursus. In zes bijeenkomsten buigen we ons met elkaar over 12 belangrijke denkers uit de westerse filosofiegeschiedenis.

Docent Gerko Tempelman gebruikt daar altijd weer dezelfde methode voor. Hij stelt een vraag waar je zelf bij stil wordt gezet. Vragen als: wat is jouw thuis? Is er iets dat niet verandert? We gaan kort met elkaar in gesprek en vervolgens koppelt Gerko de inhoud aan de denkers die we die avond
behandelen. De avonden zijn interactief, maar geen werkcolleges. Houd je aantekeningboek paraat. En natuurlijk zal Gerko je goeie tips geven als je je na deze zes momenten verder wilt verdiepen. Hoewel sommige van de namen je misschien allang bekend voorkomen, wil deze cursus een overzicht geven van de filosofiegeschiedenis als geheel. Aristoteles heeft van allerlei interessante dingen gezegd, maar hoe valt hij te plaatsen in de rest van de geschiedenis? En belangrijker nog: hoe heeft hij gezorgd dat jij en ik werden wie we zijn? Door een reis door de westerse filosofiegeschiedenis staan we stil bij de grote periodes van denken en ontdekken we wat voor denkontwikkeling we allemaal in ons DNA hebben zitten.
Indeling:
1. Socrates & Aristoteles
2. Epicurus & Seneca
3. Thomas van Aquino & Avicenna
4. René Descartes & Spinoza
5. David Hume & Immanuel Kant
6. Friedrich Nietzsche & Martin Heidegger

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
Belangrijk: de sessies op woensdag 18 november en op woensdag 16 december zullen offline worden gegeven op de locatie Mauritskade 58 (Metis Montessori Lyceum)

Locatie

Netherlands + Google Maps
Telefoon:
06 504 605 13