Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Ongeneeslijk Religieus (Hilversum)

04/03/2019 @ 19:30 - 21:30

ongeneeslijk religieus
Omschrijving

Er is geen ontkomen meer aan: religie is terug in het publieke domein. Islamieten, hipsterchristenen en een wildgroei aan oosterse en germaanse spiritualiteit – de Groene Amsterdammer noemt het ‘de verrassende comeback van religie’ en in de Balie wordt er druk over gediscussieerd. Hoe is dat gebeurd? Het is tijd voor een frisse, filosofische blik op deze materie.

Filosoof en theoloog Gerko Tempelman, kent beide werelden en schreef er het boek Ongeneeslijk Religieus over. In deze lezing praat hij je bij. Hij geeft een filosofische kijk op wat geloven is en hoe God verdween uit het westerse denken. Vervolgens staat hij stil bij de hedendaagse atheïstische filosofen die het christelijke verhaal herontdekt hebben, in een zoektocht naar een verklaring voor de verwarrende ‘ongeneeslijk religiositeit’ van onze wereld.

Deze lezing geeft je een verscherpte blik op onze verwarrend realiteit maar laat niet na je ook zelf aan het denken te zetten.

Bio
Gerko Tempelman is filosoof en theoloog. Hij is oprichter van de Nederlandse Death Cafés en experimenteerde met een kerk voor atheïsten en dominees achter de ramen op de wallen. Gerko geeft lezingen over filosofie, islam, christendom en ideeëngeschiedenis.

Gegevens

Datum:
04/03/2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
https://www2.vrijmetselarij.nl/open-dagen-avonden/

Locatie

Oude Enghweg 19, Hilversum
Oude Enghweg 19 Netherlands
Telefoon:
06 504 605 13

Organisator

vrijmetselarij
E-mail:
opendag@vrijmetselarij-hilversum.nl
Site:
https://www2.vrijmetselarij.nl/open-dagen-avonden/