Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Ongeneeslijk Religieus (Amsterdam)

25/11/2019 @ 20:00 - 22:00

ongeneeslijk religieus

Er is geen ontkomen meer aan: religie is terug in het publieke domein. Hoe is dat gebeurd? Het is tijd voor een frisse, filosofische blik op deze materie.

Filosoof en theoloog Gerko Tempelman, kent beide werelden en schreef er het boek Ongeneeslijk Religieus over. Tijdens deze avond gaan we, aan de hand van persoonlijke verhalen, ideeëngeschiedenis en filosofie, op zoek naar een verklaring voor de verwarrende ‘ongeneeslijk religiositeit’ van onze wereld.

Over het Dopersgesprek

De bijeenkomsten in het Doperscafe/ Dopersgesprek zijn gewijd aan thema’s op het raakvlak van geloof/zingeving en samenleving. In deze tijd van snelle maatschappelijke veranderingen bestaat grote behoefte aan bezinning, niet alleen op het gedrag van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, maar ook in het persoonlijk leven. In die zoektocht kan religieuze traditie een belangrijke bron van inspiratie zijn. De traditie van de doopsgezinden wordt gekenmerkt door tolerantie en individuele verantwoordelijkheid. Daarbij past een open uitwisseling van standpunten en ideeen, midden in de samenleving. Daarom is vanuit de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam (VDGA) het initiatief genomen tot een serie bijeenkomsten, gewijd aan maatschappelijke en levensbeschouwelijke onderwerpen, op het raakvlak van geloof/zingeving en samenleving : het Doperscafe.

Gegevens

Datum:
25/11/2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.doopsgezindamsterdam.nl/

Locatie

Singelkerk
Amsterdam, Netherlands + Google Maps