Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing filosofie en islam (Rotterdam)

04/11/2018 @ 14:00 - 15:00

Gratis
Filosofie en islam

Ga mee op reis door de geschiedenis van het Arabische Rijk en denk mee over het ontstaan van wetenschap tijdens deze lezing door Gerko Tempelman.

Het hoogontwikkelde Arabische Rijk bracht filosofie en wetenschap naar het intolerante en onverlichte Europa en zorgde voor de eerste aanzet van wetenschappelijk denken. Hoe ging dat in z’n werk? En hoe schreef Erasmus daarover? Ontdek het tijdens deze lezing. Een bezoek aan de supermarkt zal nooit meer hetzelfde zijn!

Combineer deze lezing met een bezoek aan de gratis toegankelijke Erasmus Experience. In deze interactieve expo stap je in de denkwereld van Erasmus én onderzoek je je eigen mening. Erasmus houdt je scherp!

Gerko Tempelman
Filosoof Gerko Tempelman houdt zich graag bezig met de diepere menselijke drijfveren. Als docent maakt hij graag de filosofie toegankelijk aan de hand van actuele vragen. Gerko verdiept zich graag in wat hij ideeëngeschiedenis noemt, of: de vraag hoe het komt dat mensen denken zoals ze denken. Vaak zijn daar in de geschiedenis allemaal oorzaken voor aan te wijzen. En dat zegt iets over jouzelf maar net zo goed over die vreemde, onbegrijpelijke ander. Meer informatie staat hier.

Locatie

openbare bibliotheek rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam, Netherlands
+ Google Maps
Site:
https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/