Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing de (on)zin van het leven – Grootste Kennisfestival Groningen

26/09/2019 @ 08:00 - 17:00

zin van het leven

De (on)zin van het leven

Werk en privé zijn allang niet meer gescheiden. Ook in ons werk willen we onszelf zijn, inclusief idealen, dromen en overtuigingen. Gelukkig komt daar steeds meer ruimte voor bij veel bedrijven. Maar goed, dat wist je al.

De lastigheid is deze: je overtuigingen en idealen zijn als water voor een vis – volstrekt vanzelfsprekend. En daarom is het zo moeilijk om ze scherp te krijgen. Natuurlijk, een paar sessies met een coach of trainer kunnen je op weg helpen, maar er zijn filosofen die zeggen: er is meer nodig.

Je idealen en dromen zitten namelijk niet in je hoofd – ze zitten ook in je handelen. En daar gaan de meeste coach-sessies niet over. Sterker nog, zeggen deze filosofen: onze maatschappij zit vol met mensen die het éne denken en het andere doen. Misschien dat coaching en training daarom zo moeilijk concreet te maken is in je werkpraktijk.

Filosoof Gerko Tempelman, schreef een boek over deze thematiek en neemt je mee in een interactieve denksessie. We gaan met z’n allen op zoek naar onze idealen en overtuigingen (ofwel, de zin van ons leven) zoals die zichtbaar wordt in wat we denken én in wat we doen.

Maar pas op: het wordt een denksessie met breek- en sloopwerk. Want de beste manier om achter je overtuigingen te komen, is een confrontatie met iets waar je het hartgrondig mee oneens bent.

Locatie

Netherlands + Google Maps
Telefoon:
06 504 605 13