Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: Fake News vs. de feiten (online)

03/09/2020 @ 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 19:30 on donderdag, happening 3 times

fake news

Als een crisis iets laten zien, dan is het hoe belangrijk feiten zijn. Tegelijk staat de betrouwbaarheid van uitspraken onder invloed van diezelfde crises steeds weer onder druk. Sinds Donald Trump president is zijn er nieuwe termen geboren: alternative facts, fake news. En in de mondiale coronacrisis staat de vraag naar wat welke informatie betrouwbaar is weer verder op scherp.

In deze online serie staan we stil bij de achterliggende filosofische vraag: hoe weten we wat waar is? Het is de vraag waardoor Socrates, Plato en Aristoteles aan de slag gingen (in een tijd die verbazingwekkende overeenkomsten heeft met de onze) – en een vraag waarop filosofen de eeuwen door verschillende perspectieven op hebben ontwikkeld. De definities van Aristoteles, Martin Heidegger en John Caputo worden naast elkaar gelegd en afgemeten aan ethische, politieke en ideologische stellingnames. Dat helpt om beter zicht te krijgen op de turbulente politieke situaties waaraan we zijn blootgesteld. Deze analyse kan helpen om ook de politieke keuzes die in de coronacrisis worden genomen onder de (kritische) loep te nemen. enbovenal blijkt dat die term ‘waarheid’, zeker in de politieke situatie van vandaag de dag verrassend veel over onszelf gaat.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Locatie

Netherlands + Google Maps
Telefoon:
06 504 605 13