Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus: 25 eeuwen westerse filosofie – Averroes (Leusden)

30/08/2018 @ 11:00 - 13:00

25 eeuwen westerse filosofie

‘Een groot denker is iemand die je het gevoel geeft dat de wereld volslagen anders in elkaar zit dan je altijd hebt gedacht’ – Cornelis Verhoeven

Een prachtige reis van 2500 jaar maken in vijf dagen op het mooie Landgoed ISVW? Hedendaagse filosofen vertellen over hun favoriete grote denkers uit de geschiedenis. Met onder meer prof.Maarten Doorman, prof. Marli Huijer, dr. Erno Eskens, dr. Bert van den Berg, prof. Paul van GeestFlorian JacobsGerko TempelmanMarthe Kerkwijk, prof. Rudi te Velde, prof. Frans Jacobs, prof. Han van Ruler, prof. Maarten van Buuren, Prof. Paul van Tongeren, Prof. Joep DohmenJabik VeenbaasJan Flameling, prof. Laurens ten Kate, dr. Miriam van Reijen, dr.Karen Vintges, Joyce Pijnenburg en Gerko Tempelman.

Hoe zullen we ons verhouden tot grote denkers? Lees een artikel uit Trouw opgenomen in de Programmakrant ISVW 2018.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die weleens wil grasduinen in een selectie van wat de westerse filosofie zoal te bieden heeft, voor wie wel eens van verschillende filosofen wil horen wat zij zoal bewonderen – of juist bekritiseren – in het werk van hun collega uit het verleden en uiteraard voor iedereen die een reis van drieduizend jaar wil maken in slechts vijf dagen.

Averroes

De islamitische denker Averroes staat op de brug van de overdracht van wetenschap en filosofie uit het Arabische Rijk naar slapend, middeleeuws Europa. Zijn denken heeft mensen als Thomas van Aquino diepgravend beïnvloedt, maar zet ook mensen vandaag de dag nog tot denken aan.

Gegevens

Datum:
30/08/2018
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://isvw.nl/activiteit/grote-denkers/

Organisator

ISVW
Site:
www.isvw.nl

Locatie

ISVW Leusden
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD Netherlands
+ Google Maps
Site:
www.isvw.nl