Filosofie en islam e-book

e-book filosofie en islam

Wetenschap, verlichting, tolerantie en vooruitgang. 1000 jaar geleden associeerden mensen deze termen met een enorm Arabische Rijk dat zich uitstrekte tot diep in Europa. Maar voor veel verlichte en tolerante westerlingen vandaag de dag is dit een vergeten geschiedenis.

Wat staat er in?

Een vergeten geschiedenis

In een e-book, bezaaid met filmpjes, externe links en boekentips wordt het verhaal van Mohammed, het ontstaan van de islam en de opkomst van wetenschap in het Arabische Rijk verteld. Vanuit ‘Kalifaat Europa’ in Andalusië sijpelt de wetenschap langzamerhand Europa in. Aangewakkerd door de kruistochten brengt het zo verlichting en tolerantie naar het westen.

Filosofie

Op filosofisch niveau staat het boek stil bij de vraag naar de opkomst van wetenschap. De wiskunde wordt aangewezen als het begin van nieuwsgierigheid en de sterrenkunde als lokroep van kennis. De spanning tussen geloof en wetenschap brengt de filosofie in de Arabische wereld dan tot een hoogtepunt. En daarna werd het minder.

Verschijnen en verdwijnen

Met verwijzingen naar vele externe filosofische bronnen vraagt dit boek door naar het verdwijnen van wetenschap in het Arabische Rijk. Maar niet zonder dat er scherpe vragen worden gesteld over vooruitgang van geschiedenis en wetenschap in het westen en in het Midden Oosten vandaag de dag.

Hoe ziet het eruit?

Bekijk het hiernaast:

Bekijk hier alvast enkele pagina’s:

op een rijtje

[stat_counter icon=”Defaults-file-word-o” icon_size=”60″ icon_color=”#3197d6″ icon_animation=”pulse” counter_title=”Woorden” counter_value=”25000″ counter_sep=”.” counter_decimal=”,” speed=”3″ title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_size=”desktop:50px;” desc_font_line_height=”desktop:90px;” title_font_size=”desktop:35px;” title_font_line_height=”desktop:0px;”]
[stat_counter icon=”Defaults-columns” icon_size=”60″ icon_color=”#3197d6″ icon_animation=”pulse” counter_title=”pagina’s” counter_value=”153″ counter_sep=”.” counter_decimal=”,” speed=”3″ title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_size=”desktop:50px;” desc_font_line_height=”desktop:90px;” title_font_size=”desktop:35px;” title_font_line_height=”desktop:0px;”]
[stat_counter icon=”Defaults-image photo picture-o” icon_size=”60″ icon_color=”#3197d6″ icon_animation=”pulse” counter_title=”afbeeldingen” counter_value=”170″ counter_sep=”.” counter_decimal=”,” speed=”3″ title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_size=”desktop:50px;” desc_font_line_height=”desktop:90px;” title_font_size=”desktop:35px;” title_font_line_height=”desktop:0px;”]
[stat_counter icon=”Defaults-external-link” icon_size=”60″ icon_color=”#3197d6″ icon_animation=”pulse” counter_title=”links” counter_value=”110″ counter_sep=”.” counter_decimal=”,” speed=”3″ title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_size=”desktop:50px;” desc_font_line_height=”desktop:90px;” title_font_size=”desktop:35px;” title_font_line_height=”desktop:0px;”]
[stat_counter icon=”Defaults-film” icon_size=”60″ icon_color=”#3197d6″ icon_animation=”pulse” counter_title=”filmpjes” counter_value=”42″ counter_sep=”.” counter_decimal=”,” speed=”3″ title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_size=”desktop:50px;” desc_font_line_height=”desktop:90px;” title_font_size=”desktop:35px;” title_font_line_height=”desktop:0px;”]
[stat_counter icon=”Defaults-map-marker” icon_size=”60″ icon_color=”#3197d6″ icon_animation=”pulse” counter_title=”kaarten” counter_value=”14″ counter_sep=”.” counter_decimal=”,” speed=”3″ title_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_style=”font-weight:bold;” desc_font_size=”desktop:50px;” desc_font_line_height=”desktop:90px;” title_font_size=”desktop:35px;” title_font_line_height=”desktop:0px;”]

Koop ‘m nu!

e-book filosofie en islam

E-book Filosofie en Islam

e-book filosofie en islam

E-book Filosofie en Islam
+ versie voor alle e-readers

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het als ik een e-book koop?

Als je de transactie hebt voltooid, kom je op een pagina terecht (en krijg je een mailtje) met een link naar de plek waar je het PDF bestand kunt downloaden. Daar klik je op, en dan wordt de link opgeslagen op je systeem.

In de mail die je dan krijgt staat een uitgebreide handleiding over hoe je je ebook op een tablet of iPad kunt lezen. (let op! deze mail kan in je spam-map staan!)

Hoe krijg ik m’n e-book op m’n tablet of iPad?

Het beste wat je kunt doen is het e-book kopen op de tablet of iPad waarop je ‘m wilt lezen. Als je dan de link opent die je krijgt nadat je de betaling hebt gedaan, dan komt-ie waarschijnlijk direct op de juiste plek te staan.

Wat ook kan is dat je na afloop je mail opent op je tablet of iPad. Daar staat een nauwkeurige instructie in van hoe je het e-book het beste kunt lezen.

Hoe lees ik een e-book op de iPad of tablet?

Een e-book op een iPad of tablet is niet hetzelfde als een gewoon boek. Meestal lees je minder lange stukken achter elkaar bijvoorbeeld. Een iPad of tablet is meer geschikt om mee ‘te surfen’, ofwel: lekker rond te neuzen op het web. Daarom krijg je in dit e-book zoveel verwijzingen en video-linkjes.

Mijn tip: ga lekker zitten, zorg dat je tablet of iPad een WIFI verbinding heeft en klik op alles wat je interessant lijkt. Zodra je weer uitgesurft bent, keer je weer terug naar het e-book.

Kan ik bij het afrekenen nog andere kosten verwachten?

De enige kosten die erbij komen zijn voor het internetbankieren (€0,29). Dit boek is vrijgesteld van BTW en heeft ook geen verzendkosten. Dat valt dan weer mee. 🙂

Wat krijg ik als ik de ‘versie voor e-readers’ erbij aanschaf?

Als je het e-book Filosofie en Islam koopt + de ‘versie voor e-readers’, dan krijg je nadat de betaling is voltooid een pagina te zien (en een mailtje) met drie links. Naast het ‘gewone’ opgemaakte PDF bestand, krijg je de ‘kale tekst’ voor op je e-reader. In die kale tekst staan geen verwijzingen, geen afbeeldingen en geen videos. Het is een extraatje voor als je ervan houdt om op de e-reader te lezen.

Je krijgt een bestand voor als je een Kindle e-reader hebt, en eentje voor als je een ander soort e-reader hebt. Kies het bestand dat jij nodig hebt en stuur ‘m zoals je dat gewend bent naar je e-reader.

Kan ik de ‘versie voor e-readers’ ook los van het opgemaakte e-book kopen?

Nee, dat kan helaas niet. De versie voor e-readers is een extraatje, niet het eigenlijke werk. Daar komt bij: alle verwijzingen, videootjes en kaarten wil je zeker niet missen!

Kan ik het e-book ook lezen als ik niet bij de cursus was?

Absoluut. Het boek is zo vormgegeven dat iedereen zonder problemen kan instappen. Tegelijk is een leeservaring natuurlijk wat anders dan de ‘live’ ervaring van een cursus. In die zin raad ik ze natuurlijk allebei aan 🙂

Ik weet helemaal niets van dit onderwerp, maakt dat uit?

Zeker niet. De opzet van dit e-book is dat het voor iedereen makkelijk te lezen is. Het is een opmaat voor verder onderzoek als je het leuk vindt en het is een leuke kennismaking voor een goede eerste kennismaking. Bekijk de proeftekst hierboven en beoordeel het zelf!

Ik kom er niet uit, wat moet ik doen?

Stuur me een mailtje. Dan help ik je uit de brand.

Close

Boek of vraag!

Wil je me boeken voor een lezing? Of heb je een vraag? Neem hier contact met me op.

 • Vraag

  Emailadres

 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close