Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

november 2018

Cursus: filosofie en islam (Leiden)

21/11/2018 @ 19:30 - 21:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 7:30pm on woensdag, repeating until 21/11/2018

Studentencentrum Plexus Universiteit Leiden, Kaiserstraat 25
Leiden, 2311 GN Netherlands
€105
Filosofie en islam

De Islam komt er in het hedendaagse debat over het vrije denken slecht van af. Maar dat is niet altijd zo geweest. In de middeleeuwen waren de rollen in het debat over tolerantie en vrijheid precies omgedraaid. Het Arabische rijk bracht filosofie en wetenschap (in die tijd waren die twee inwisselbaar) naar het intolerante en onverlichte Europa en zorgde voor de eerste aanzet van wetenschappelijk denken. Hoe ging dat in z’n werk? En hoe verhoudt zich de bloeitijd van de “Islamitische verlichting” tot het Islamitische geloof dat vandaag de dag zo vaak als onverlicht en intolerant wordt gezien?

Meer weten »

Ongeneeslijk Religieus: lezing over het kwaad

25/11/2018 @ 11:00 - 12:00
Nieuwe Herengracht 18, Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam, Netherlands
+ Google Maps
Gratis
gerko tempelman ongeneeslijk religieus lezing

Hoe kun je sinds Auschwitz nog geloven in een God die het beste voorheeft met de mens? Het is één van de belangrijkste redenen dat mensen niet meer geloven vandaag de dag. En toch wordt er in de theologie en de filosofie maar weinig over nagedacht. Filosoof en theoloog Gerko Tempelman schreef hierover in zijn boek Ongeneeslijk Religieus. Tijdens deze bijeenkomst staat hij stil bij de vraag naar het kwaad en hoe het verder moet na Auschwitz. 

Meer weten »

Studiedag: filosofie en islam (Tilburg)

28/11/2018 @ 10:30 - 16:30
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every 2 weeks that begins at 10:30am on woensdag, repeating until 28/11/2018

Universiteit Tilburg, Warandelaan 2
Tilburg, 5037 AB Netherlands
+ Google Maps
€68
Filosofie en islam

In deze cursus maak je niet alleen kennis met het ontstaan van de islam, er wordt ook gekeken naar een tijd waarin het Arabische Rijk de dominante wereldcultuur was. In de gouden eeuwen van de islam, bloeide de wetenschap en filosofie – iets dat niet iedereen zich vandaag de dag kan voorstellen.

Meer weten »

december 2018

Lezing: Ongeneeslijk Religieus (Assen)

21/12/2018 @ 14:00 - 15:00
Mooi Verhaal Assen, Marktstraat 8-10
Assen, Netherlands
+ Google Maps
Gratis
ongeneeslijk religieus boek

Ongeneeslijk Religieus Er is geen ontkomen meer aan: religie is terug in het publieke domein. Islamieten, nieuwe christenen en een wildgroei aan oosterse en germaanse spiritualiteit – het wordt steeds vaker ‘de verrassende comeback van religie’ genoemd. Hoe is dat gebeurd? Het is tijd voor een frisse, filosofische blik op deze materie. Filosoof en theoloog Gerko Tempelman, kent beide werelden en schreef er het boek Ongeneeslijk Religieus over. In deze lezing praat hij je bij. Hij geeft een filosofische kijk…

Meer weten »

januari 2019

Studiedag Fake News vs. de Feiten (Tilburg)

14 januari @ 10:30 - 16:45
Universiteit Tilburg, Warandelaan 2
Tilburg, 5037 AB Netherlands
€80
fake news vs. de feiten

Sinds Donald Trump president is, gaat het steeds vaker over fake news. Soms lijken we met z’n allen in een partijtje moddergooien terecht te zijn gekomen tussen feiten en alternatieve feiten. Wie heeft er gelijk? En hoe bepaal je dat?

Meer weten »

De Balie: Van God Los – Minder gelovig, meer op zoek

14 januari @ 20:00 - 21:30
de balie, Kleine Gartmanplantsoen 10
Amsterdam, 1017 RR Netherlands
€13
VAN GOD LOS

ALS HET GELOOF IN TRADITIONELE RELIGIES IN NEDERLAND AFNEEMT, WAT BLIJFT ER DAN OVER AAN RELIGIEUZE WAARDEN? EN WELKE VORMEN VAN ZINGEVING ZIJN ER IN DE PLAATS GEKOMEN?

Meer weten »

Lezing Ongeneeslijk Religieus (Utrecht)

15 januari @ 20:00 - 20:30
ongeneeslijk religieus boek

Er is geen ontkomen meer aan: religie is terug in het publieke domein. Islamieten, nieuwe christenen en een wildgroei aan oosterse en germaanse spiritualiteit - de Groene Amsterdammer noemt het ‘de verrassende comeback van religie’. Hoe is dat gebeurd? Het is tijd voor een frisse, filosofische blik op deze materie.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen